Tankar i Thailand!

Jaha! Hade inte riktigt planerat in att bli sjuk under resans gång! Men nu sitter man här i huset i Hua Hin & väntar på att 40 st antibiotikatabletter skall knappras upp! Sen är jag tydligen frisk igen! Blir en del filosoferande i denna lilla stad när man svävar mellan frisk & sjuk... tänkte att jag kunde lika gärna dela med mig mig, nu när man har tid och allt!

Efter regn kommer solsken…

Publicerad 2011-03-28 15:28:50 i Allmänt,



Fransmannen Rafelo aka ”Faffa” och hans instrument Hang!
Tydligen ett sjukt ovanligt instrument! Enligt Faffa har Hangen endast funnits på marknaden i 5 år. Till att börja med måste du skriva ett brev och förklara varför du vill bli ägare till en Hang. Om du blir godkänd är väntetiden ca två år och instrumentet kostar omkring 2000 euro.

 

Låter sjukt vackert...






You got mail!

Publicerad 2011-03-28 09:35:13 i Allmänt,

Från Mario! Kände varandra sedan innan. Våra vägar korsades även här och vi reste ihop en stund! Han är tillbaka i Sverige sedan ett tag men bifogade nu en länk med de foton som han tog från vår restid ihop! Alltid roligt att se vad andra lyckats snappa upp på sina kort. Kanske några fina naturbilder, roliga poser och glada stunder… Öppnar länken. Majoriteten av korten är på mig från sjukhuset och då jag mådde som sämst! Haha! Kul! Där låg jag och mådde piss och Mario passar på att leka paparazzi!

Dag 1 på sjukhuset.

Dag 1

 

Dag 3

 

 

picture from: http://www.picsearch.se/imageDetail.cgi?id=u5YQfxnTqh8enocyhFn16_2wFzVRDKcA2_Jd33_yBDY&width=1280&start=19&q=The%20Piranha%20Club

I can see flying monkeys!

Publicerad 2011-03-27 14:34:14 i Allmänt,


Inga droger involverade... dock en sjukt smärtsam bakfylla!









Bakismiddag... laxburgare!


Frukosten bestod av 7 dubbelmackor med marmelad & jornötsmör + snickers....



Sjukt bakis, massor av mat...


...mycket väntan, dåligt väder och min kamera har lagt av!
Mår som en prinsessa :)




Det är svårt när det inte är lätt!

Publicerad 2011-03-27 09:58:13 i Allmänt,

Min tidsuppfattning är nu långt ifrån vad den var tidigare. Timmar och dagar suddas ut och flyter ihop. Spelar inte så stor roll om det är måndag eller fredag eller hur mycket klockan är… same, same! Känns som att jag alltid har varit här på ett sätt… Sverige känns långt borta!

 

Just nu lever jag dock i väntan! Jag väntar på något, eller snarare någon, och min förmåga att uppfatta tiden är förändrad och opålitlig. Upplever att tiden och dagarna går så fort men ändå är det så långt kvar. Desto färre dagar det blir kvar, desto längre känns dagarna. Att vara asbakis och bored en regnig dag får inte tiden att gå mycket fortare... dock försvann gårdagen som en vind... och kvällen totalt...minns inte mycket... vill kanske snarare inte minnas! To much wine for this girl!

Hell yeah!!!!

Publicerad 2011-03-27 07:53:28 i Allmänt,











pictures from: http://www.picsearch.se/imageDetail.cgi?id=u5YQfxnTqh8enocyhFn16_2wFzVRDKcA2_Jd33_yBDY&width=1280&start=19&q=The%20Piranha%20Club

Det blev sent igår...

Publicerad 2011-03-27 07:42:13 i Allmänt,

 

Det är aldrig försent att bättra sig, därför kan man lika bra vänta ett tag till.

 

Det är aldrig försent att ge upp!

 

Det är alltid försent att vara efterklok.

 

Det är alltid försent att ångra kvällens vinintag morgonen efter...


Tuck-tuck driver!

Publicerad 2011-03-26 06:08:15 i Allmänt,



Blev lätt vettskrämd då jag en efter en sen kväll bestämde mig för att
ta en tuck-tuck hem! Chaffören såg inte riktigt ut som de andra barnen...



Man skall ej stirra eller skratta åt de som ser annorlunda ut... men jag
skrattade nog oavbrutet under den resan. Han var helt galen!

Kajakturen!

Publicerad 2011-03-26 05:58:17 i Allmänt,




Gonzalo & Vincent!


Alltid lika glada Shanti!


Vincent lyckades fastna i en trång passage!


Alex!


Stora spår av okänt djur i leran...





Vi träffade på en hel del apor under vår paddeltur!



Shasha!




Min båt!

Min Koh Lantafamilj!

Publicerad 2011-03-24 09:15:08 i Allmänt,

Koh Lanta kryllar av svenskar, turister såväl som bofasta. Underbara mor som låtit mig ärva bruna ögon och mörkbrunt hår. Tillsammans med min nya ”familj” lyckades jag undvika många svenskar som annars är väldigt snabba på att ”bounda” för att man talar samma språk och är från samma land! Något de aldrig skulle komma på tanken att göra i Svealand! Träffade även på en "indirekt" känd svensk som inte riktigt betedde sig enligt reglerna en kväll! Skvaller skvaller!

 

Vår lilla familj bestod av amerikanskan och musikern Shanti, spanjoren och fotografen/teaterläraren Gonzalo, britterna Erik och Lauren, samt the staff på Chill out. Familjens storlek växlade under dagarna med folk som kom och åkte, men vi, vi bestod!

 

Shanti, Shasha & Alex!

Vincent, jag & Gonzalo!

 

Shasha & Shanti på väg till Kajakpaddlingen!

 

Kajakpaddlingen slutade i att himmlen öppnade sig! Har aldrig varit med om ett så häftigt och agressivt regn innan! Vi tog skydd hos en liten Thaifamilj längs floden!

Lauren & Erik bodde också i ett Chill out house rum!

 

The Cave!

Publicerad 2011-03-24 08:24:01 i Allmänt,

Många utflykter blev det! Upp på på våra bikes och iväg!


I wish... but I don´t drive!


Sitter däremot snällt där bak!


Ja, såg ut som vi hade kommit rätt!


Underbara Shanti!! Lite trött innan men pånyttfödd efter besöket i grottan!


Eric & Gonzalo var inte riktigt förberedda på djungelklättringen som ingick för att komma upp till grottan. 






Var ca 30 minuters klättring och vandring för att komma upp till grottan!


Pannlampor på, svetten rinner & äventyret i grottan skall börja! Jag är livrädd efter att ha hört skräckhistorier om jättestora spindlar som lever i grottan! De flesta verkade anse att man hade "tur" om man fick se och möta dessa under sitt besök. Jag var av en helt annan åsikt och var jättenervös innan vi skulle klättra ned.

















Vi träffade endast på en spindel där nere, men hon var svår att fånga på bild. Hängandes i ett djupt hål vaktade hon sina ägg... så snart kryllar det väl av minispiders där nere! Dessa insekter som syns på bilden träffade vi däremot flera av och många, många bats!



Chill Out House!

Publicerad 2011-03-24 07:47:05 i Allmänt,

Chill out house visade sig vara precis så chill som jag hade förväntat mig. Egentligen så var det människorna där som var väldigt chill och helt fantastiska. I slutändan spelar det oftast ingen roll var man befinner sig, det är personerna som skapar atmosfären!

 

 

 

 

 

Chill out ligger ett stenkast upp från Long beach och hade för tillfället 6 rum för uthyrning, fler höll dock på att byggas. Ägaren Neng och hans fru, samt deras nyfödda, bor i deras nybyggda hydda mitt i smeten. Jag tilldelades äran att få bli den första gästen som fick bo i deras gamla rum. Antagligen för att alla andra var upptagna! Dock så får man intrycket att stället är mycket större då det hänger ihop med Nengs brors bungalows. Priserna ligger på 250bath-300bath per natt beroende på om man vill ha egen toalett eller dela med resten av ligan.

 

 

 

Kan varmt rekommendera Chill out house om man är beredd på att bli ett med naturen! Väggar och golv är inget som existerar här! Bambupinnar, jordgolv, geckos och hundar är det däremot gott om!  The staff: Alex och Aleccio var supertrevliga, välkomnande och väldigt chill… det märks att de har insupit atmosfären… dock så drar de till Kina i dagarna… och Nengs griffeltavla promotar inte längre bara billiga rum utan efterlyser även personal!

 

 

 

 

 

 

Koh Lanta!

Publicerad 2011-03-20 04:25:07 i Allmänt,

Bor sa eneklt men fantastiskt mysigt! Natruren kikar in overallt! Chill out e verkligen ett hemmabygge, men  med sjukt mysig atmosfar och harliga manniskor.

Vi var ett gang som var ute och paddlade kajak i forrgar. Val ute pa floden blev himmlen bara morkare och morkare. Vi hamnade mitt bland aska och blixtar och till slut oste regnet  ned. Har aldrig varit med om sa kraftigt regn. Var sa cool kansla att sitta dar i kajaken mitt i stormen. Kajakerna var billiga. 300/bath per kajak och vi var ute lite mer an 2 timmar skulle jag tippa pa.


Igar beslutade jag och Shanti oss for att ta oss till Lordagsmarknaden har pa on. Blev ett aventyr med bergsklattring, hundar, sea cucumbers och mycket mer...

Godmorgon Thailand!

Publicerad 2011-03-17 04:52:19 i Allmänt,

Det är grått & svalt! Nu tokregnar det också! Så skönt!




Passar på att ha mysmorgon med kaffe och lite serier i sängen!






Man mår ju oftast som man förtjänar...



Att komma ihåg till nästa gång: Inte gå ut och dricka vin dagen innan avfärd då man har massor att fixa.

Somliga får gå i gröna skor... ett litet tag till!

Publicerad 2011-03-16 11:47:40 i Allmänt,

Specialbeställde ett par skor i Bangkok då jag var där sist! Skorna jag ville ha, i den färg jag önskade (svart) fanns inte i min storlek! Så jag köpte ett par i grönt (vad annars göra? Kan ju inte gå utan) och bad dem skicka de svarta till min adress i Hua Hin. ”No problem miss!”

Inga skor har kommit!!!! Började för ett tag snegla lite på ansvariga på resorten och fundera på om de skulle kunna lagt beslag på dem… för de är sjukt härliga skor! Sköna som få!

Drog iväg ett mail och fick idag svar om att de försökt skicka skorna till mig men utan framgång då de måste blivit något fel med adressen. Skorna ligger i varje fall och väntar på mig i Bangkok! Lycka!

 

Så en liten rekommendation om man har vägarna förbi Bangkok!

“The shoe store”:  Corsair – Fly or free

Pra Athit Road. Bangkok

Handgjorda lädersandaler och skor. Helt underbara! Mellan 800-1000bath/st.

Butiken är öppen tisdag till fredag.

 

Ytterligare ett litet tips:

Har bott på 4 olika Guest house och hotell i Bangkok, med varierad standard. Reser man ensam och vill komma billigt undan kan jag tipsa om ett boende nära Kho San Road:

Baan Sabai Guest house!

Inget för den kräsna, rummen är väldigt enkla. Börjar på 190bath per natt för ett enkelt rum med delat badrum. Jag bodde så, och jag hade 2 duschrum (dock kallvatten) och 3 toaletter för mig själv. Funka galant, & man piggnade till varje gång man tog sig en dusch! ;) Sjukt trevlig personal och bra läge och mysig atmosfär utanför! Många backpackers och resenärer står och köar och väntar i receptionen på att folk skall checka ut.

 

Minus för att det inte fanns eluttag i det enkla singelrummet. Pinsamt när man som backpacker måste ta sig ned till receptionen för att ladda sin eldrivna tandborste… Många skratt på min bekostnad den dagen vill jag lova! Bjuder jag så gärna på!

Koh Lanta nästa!

Publicerad 2011-03-16 10:46:14 i Allmänt,

Lätt att samla på sig ett liv här! Städa, tvätta, packa och fixa det sista! Säga adjö till Thaiarna imorgon innan avresa också! Var förbi idag och försökte förklara att jag ska åka med bussen imorgon. ”Ja, jag kan komma förbi kl 16 imorgon, men jag kan inte stanna så länge. Ska ÅKA sen!” Lovar att det blir middag, whisky med Cola och thaimassage! ;)

Enligt Vagabonds specialtidning om Thailand skall Yogaläraren Mona, från Kalifornien, hålla till utmed Long beach, Koh Lanta. Omkring 60kr för ett pass enligt Vagabond. Tidningen finns i butik från 14 dec 2010 – 14 februari 2011. Håller tummarna för att informationen är aktuell och att Vagabond vet vad de skriver om.

 

Boende är reserverat vid Longbeach, bussbiljetten bokad och jag laddad!

 

 

 









En dag typ...

Publicerad 2011-03-12 12:09:15 i Allmänt,



Sjukt gott med SB-frappe! Jag är lite för snabb på att dricka upp min dock!




Mys med svenska tidningar! Tack mamma! "Tara - för kvinnor 40+". Jag är nu förberedd på mycket... tonårsbarn, klimakterier, skiljsmässa, tomt när barnen flyttar ut, gå vidare i karriären...




Husbygge pågår... med spade och enkla redskap! Igår var stegen i typ bambuliknande material!




På väg till immigration office för att förlänga visumet!




På väg ut för att träffa Ce!



”Chock dii pi mai”

Publicerad 2011-03-10 02:51:02 i Allmänt,

I april firas det thailändska nyåret, Songkran.  Som jag förstått det firas det mellan den 13:e och 15:e. Den thailändska tidsräkningen utgår inte från samma som vår. Utan de räknar naturligtvis efter Buddhas födelseår. (Buddhisterna i alla fall). Ska bli jättekul att få uppleva. Min mor och bror var här något år i april, så jag har fått höra lite om hur det går till!

 

Förutom de religiösa ceremonierna och tempelbesök, så utbryter också vattenkrig! Alla kastar vatten på varandra, och de struntar fullkomligt i om du är turist! Mor berättade att de fanns de turister som blev jättegriniga på att de blev ”utsatta” för detta! Men då får man väl som grinig turist se till att hålla sig inomhus då! Oömma, lätta kläder, gärna nybadad sedan innan (så man fortfarande är blöt) tror jag är ett vinnande koncept! Kanske någon liten form av ”vattenvapen” också! Sen är det bara att vara med och blöta ned! Tydligen så används allt möjligt under vattenkriget! Vattenpistoler, hinkar – till och med elefanter!  Så ett gott nytt år till blir det förhoppningsvis i år! På thai är frasen för "Gott nytt år" - ”Chock dii pi mai".

Bio i Thailand!

Publicerad 2011-03-09 12:39:31 i Allmänt,

Varit på bio idag! Sjukt underbart att se en film igen! Har förvisso haft tillgång till Tv4play-premium, där jag har haft möjlighet att se flertalet serier och dokumentärer.  Men det är något visst med film! Endast en film har jag tagit del av innan sedan jag kom till Thailand, Bruno!  Som jag för övrigt redan sett innan. Men man får vara glad för det lilla ibland! Innan jag åkte hade jag nog sätt varenda film i hyrbutiken! Hängde mycket med en som älskar film… ;)

 

Himmelen har varit helt becksvart idag och det har öst ned regn! I ett uppehåll gled jag och Bat-bike ned till köpcentret i stan. Har haft bio i åtanke ett tag nu, men varit osäker på om de visar filmer på engelska eller om de är dubbade. På Market Village översta plan har de en stor nöjeshörna, med bland annat bowling, Sing-a-long-kareoke, spelhall och biograf! Och visst fanns det film på engelska! De flesta föreställningarna var på thai men de visade några på engelska varje dag! Lycka! Ställa sig och köa! Då jag kom fram till biljettluckan bokade jag ”Next english movie!” På dataskärmen fick jag sedan peka ut var jag ville sitta! 80bath kostade biljetten, väldigt överkomligt! Därefter fick jag reda på vilken film jag skulle få se. ”The adjustment bureau”. Fantastsikt! Aldrig hört talas om, blir superbra! En timma kvar till start så gick och handlade sodavatten, kokosshake, torkade jordgubbar, uppskivad ananas och pomelo! Jag var den enda i biografen med färsk frukt! Vilket inte verkade uppskattas jättemycket! Ja, det luktar och ja det kladdar!

 

 

Precis innan filmen skulle börja, ställde sig alla i biosalongen upp! Innan varje filmvisning  i Thailand visas en kort film som  hyllar deras kung! Filmerna kan variera mellan olika biografer, städer och år, men gemensamt är att de visar bilder och klipp på kungen till harmonisk musik. Hade hört om det på ryktesväg innan! Satt och väntade och hoppades att rykterna var sanna! Det var de! Ger en annan känsla när det upplevs!

 

 

”The adjustment bureau” var ok! Har definitivt sett bättre och absolut sämre! Temat i filmen känns väldigt ”trendigt” och ”rätt” i tiden! Slutet var dock katastrofdåligt!

 

Tror det blir ett besök imorgon också!

Frihetens synder!

Publicerad 2011-03-08 17:37:22 i Allmänt,

Mat och måltider är komplexa. De utgör ofta en stor del av vår livsstil, precis som vår livsstil i stor del utgörs av vår mat och måltider. Ett fenomen som jag har uppmärksammat är hur många människor jag möter verkar ha uppfattningen om att äta bra, nyttig och hälsosam mat ofta är förknippat med att välja bort något. Att inte ha den totala friheten att äta vad man vill! Friheten att äta vad vi vill har vi i stor utsträckning i västvärlden idag. Beroende av hur vi väljer får vi också olika resultat. Sund och hälsosam mat ger den näring och energi våra kroppar behöver vilket också resulterar i att vi orkar mer och mår bättre! Genom att välja att äta fet och sockerrik mat, i kombination till stillasittande, skulle man kunna hårddra det till att säga att man väljer bort att må bra! Så fokus bör kanske snarare ligga på vad man vill få ut av de val vi gör!

 

Nyttig mat är också ofta förknippat med att det är tråkigt, smaklöst och komplicerat. ”Jag kan inte laga sån mat” och ”vet inte vad jag ska köpa när jag är i affären” är återkommande ursäkter för att fortsätta i samma gamla fotspår. Nej men ta reda på det då!!! Vi surfar och googlar det mesta, affärer, restauranger & människor runt omkring har med stor säkerhet flertalet tips! Ursäkterna är många. Men ingen tvingar någon till att lägga om sin kost och livsstil, det måste man själv vilja för att det skall hålla! Argumentlistan kan göras lång: Hälsa, välmående, mage, lukt, ork, skönhet, sjukdomar, vikt… Ett välfärdsfenomen som man inte ens undkommer här i Thailand! Välfärden genererar i att man ser donuts, glass, coffeshakes, tårtor och snabbmat överallt i de etablerade städerna och turisthålorna! Jag var ute och åt lunch med 3 thailändare för ett tag sedan. Jag var den enda som drack vatten, de andra delade på 2 stora petflaskor Cola! Jag var den första som slutade att äta (det händer väldigt sällan). Jag var den enda som inte tog efterrätt, och då menar jag inte ett fat med frukt.  Alla de 3 thailändarna hade "mycket att älska" och gnällde över det konstant! Överallt ser jag människor som väljer, och i samma stund de väljer, så väljer de även bort något annat! Jag lever inte strikt någonstans enligt någon matfilosofi, utan gillar den mat jag är sugen på men också som får mig att må bra!

 

Enligt min åsikt såskulle livet vara sjukt trist utan last och synd! Våga leva farligt! Ingen kommer ihåg en fegis! Men välj dina laster, man kan inte lastas allt för tung, då orkar man inte bära till slut! Det viktiga är väl egentligen att vi kan må bra i våra val! Så länge man inte gnäller och det går ut över andra. (nära och kära får faktiskt stå ut med lite gnäll ibland, det räknas inte) Men att konstant sitta och gnälla om hur fet man är medan man trycker i sig mat och läsk, vet jag inte hur jag skall hantera! Men det är även jobbigt när man skall behöva backa sin livsstil och sina (mat)val nför människor som inte har tillräckligt mycket eget att sköta. Själv väljer jag genom att välja bort sådant jag inte gillar och mycket som inte får mig att inte må bra (i alla fall med tanken i stunden och den närmsta framtiden).

 

Hembakade bakiskakor med extra allt! Made by: L&D - dagen före nyår till dagen efter nyår!

 

Det är skamligt att det finns en moral för kvinnor och en för män. Jag tycker inte att det ska finnas någon moral alls. / Oscar Wilde

Publicerad 2011-03-08 15:02:39 i Allmänt,

Fick ett uppvaknande i form av trötthet! Helt sänkt! Efter mamman & ligan dragit fram som en lugn tornado (denna gång) blev resultatet total utmattning! Vilket kan tyckas jävligt bortskämt! Jag tycker min kropp är sjukt bortskämd. Skäller mycket nu, och jobbar varje morgon hårt för att komma igång.  Borde ju klara med ett träningspass, en cykeltur, socialisera mig och laga mat och …slutar i total utmatning runt 14 om dagarna, kan knappt stå upp! Är det verkligen njurarna?  Karma?  Dålig vecka? Framtiden får utvisa…

 

Tänkte i alla fall lätta ankar till helgen, som senast måndag nästa vecka. Beror lite på läget i Svea rike! Annars kommer jag bokstavligen ingenstans! Klart att alla har det katastrof samtidigt… Hoppas verkligen det löser sig! Jävla sviniga människor det finns! Jag kanske anses som en person med väldigt låg moral många gånger! Jag har inte låg moral, bara annan moral! Men jag är långt ifrån utan moral! Vad jag klassar som viktigt går dock inte alltid hand i hand med det som anses politiskt korrekt! Hoppas på att alla går under karman i slutändan… Inte kontigt att man tappar tron på vår art när folk är beredda att lura, ljuga, hyckla och gå över lik fast det inte ens handlar om överlevnad… endast lyx!

 

Har varit mycket drama här i området på sistone också! Förhoppningsvis är jag på väg mot inre lugn och ro, utrensning och yoga till helgen! Det sägs ju att det handlar om insida… ska rena nu! Ovan att träffa så här mycket gulliga och hjälpsamma människor! Man ändrar perspektiv på saker och ting! Fan vad god jag ska bli! Men min tron hos djävulen är MIN! Den har jag kämpat för i många år… (därför det måste sväras lite extra nu, har blivit rätt blödig och ödmjuk, kompenseras med svordomar idag ) många innestående poäng kan inte gottgöras med yoga! Vill inte behöva stå och knacka på någon dörr till Himmelen sen… i såna fall kommer jag tränga mig i kön! Avvisad Ja! Plats till helvetet Ja! Runar, Jesus och ni andra kan ha det så kul! Själv tänkte jag fortsätta leva… i alla fall efter döden!

Me myself and I again!

Publicerad 2011-03-04 13:04:19 i Allmänt,

Mamman has left the building… eller deras hus här i Hua Hin i alla fall! Då var det bara jag igen då! Men det är rätt mysigt det också! Gillar att vara med mig! Jag har väldigt kul med mig även om jag inte har sällskap! Hade jag haft min Batmandräkt med mig så hade det varit ett ypperligt tillfälle att leka Batman nu. Min nya hyrcykel är nämligen Blå! Den heter Bat-Bike!

 

Längtar efter ett miljöombyte nu. Är dock inte riktigt 100 i kroppen än efter njurinfektionen. Har lyckats åka på någon form av antibiotikaacne som bryter ut i hela mitt ansikte, då jag inte tar det tillräckligt lugnt eller vilar ordentligt! Kul! Det är nu karman kommer i kapp mig, man kan inte fly från sina synder… får konvertera till en religion eller filosofi som är väldigt förlåtande!

Väntan på hälsan börjar kännas lite lång nu. Väntandet är väldigt påtagligt! Här väntas det varje dag på att må bra och kunna resa mot min yogakurs! I mitt väntande har jag dock lite småsaker som jag skall fixa och bocka av från listan:

 

Lovade Mamman att göra ett besök hos tandläkaren.

 

Leka Batman!


 

Lära mig att springa på snö utan att lämna spår. Finns dock ingen snö att öva på här! Kom fram till att det borde gå nästan lika bra att öva i sanden på beachen! Same same! :)

 

Innan du ger dig in i kärlek, lär dig springa över snö utan att lämna fotspår. ”/Turkiskt ordspråk

God mor!

Publicerad 2011-03-03 21:26:45 i Allmänt,



Kom fram en väldigt gammal dam till oss då vi stod och hade en väldigt seriös tävling i biljarad (tjejerna mot killarna)!


Hon hade inga framtänder och hennes mål var att sälja oss fiskar och sländor i blad... Sagt och gjort! Mamman vill bidra till lilla tanten och frågar hur mycket var och en kostar... Ja jo det var ju 20 bath per insekt! Bra sa mor, då tar vi allihop! Sen hoppades mamman att den gamla tanten kunde gå hem & sova. För det behöver "äldre damer" göra...

Det slutade med att mor skänkte dem till sin backpackande dotter, så nu står dem i mitt hus i en kaffekopp... :) Älskar min mor för att hon är så fin mot alla människor hon möter! Å tänker på det varje gång jag ser dem på mitt köksbord!

Tyst, hungrig & upplyst?

Publicerad 2011-03-03 04:11:48 i Allmänt,

Många människor i västvärlden ägnar all sin tid för att stressa och lägga all sin tid på att arbeta. Målet är ofta att tjäna massvis med pengar. Många människor tar också stora lån och spenderar också pengar de egentligen inte har.  Ofta på saker de inte saker behöver. För att vinna status och skapa intryck som inte kommer att bestå. Ofta hos människor de inte gillar!

 

 

Jag gillar att shoppa! Fina saker finns det gott om! I Thailand finns det överhuvudtaget väldigt gott om saker att shoppa! Har köpt några klänningar, armband och glasögon, men känner mig "mätt" på alla saker... Istället tänkte jag "köpa mig" inre lugn och snygga armar! Yoga och meditation är det som står på kartan här näst. Har aldrig yogat, men känner att det är hög tid att prova på. Yogan sägs inte endast ge styrka och ge uthållighet utan tålamod och lugn. Två egenskaper jag behöver mer av. Har dock beslutsångest angående om jag skall åka upp till norra Thailand (troligtvis då Chiang Mai) eller söderut, mot stränderna och öarna.  Utbudet av yoga är lite olika. I norra Thailand finns inte heller stränder, vilket också måste beaktas och vägas in. Vad göra efter yogan utan strand?

 

I Chiang Mai erbjuds ett disciplinerat meditationsalternativ som har väckt min nyfikenhet. En kurs på minst 10 dagar, men enligt rekommendation bör vara på 26 dagar. Under dessa dagar får du inte prata med någon förutom din lärare, du får ej äta efter kl 12 på dagen, du får inte utöva egna aktiviteter (ex yoga eller läsa en bok). Kursen går i princip på att du mediterar nästan hela tiden. Denna kurs har inget pris utan utgår i donationsbetalning. Vet inte om de förväntar sig en viss summa i donation, men det har inte dykt upp några varningar då jag läst på kring detta alternativ!

 

No more food?

 

Har dock svårt att se mig själv vara hungrig och tyst i 10-26 dagar i jakt på mitt inre lugn. Snygga armar lär jag ju inte heller få, men en stor dos tålamod…? Det skulle vara en så häftig utmaning. I min lidelse vill jag bli upplyst. Om inte annat så kommer jag bli upplyst om hur bra man har det när man får äta vad man vill, när man vill…

 

Räcker inte med att skaffa glasögon för att bli upplyst...

Olika utgångspunkter...

Publicerad 2011-03-03 03:41:33 i Allmänt,

"Det är bättre att fråga och verka dum, än att inte fråga och förbli dum."/ kinesiskt ordspråk

 

”Det är bättre att vara tyst och verka dum än att öppna munnen och undanröja varje tvivel" /Abraham Lincoln

Om

Linda

Just nu i Asien!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela