Tankar i Thailand!

Jaha! Hade inte riktigt planerat in att bli sjuk under resans gång! Men nu sitter man här i huset i Hua Hin & väntar på att 40 st antibiotikatabletter skall knappras upp! Sen är jag tydligen frisk igen! Blir en del filosoferande i denna lilla stad när man svävar mellan frisk & sjuk... tänkte att jag kunde lika gärna dela med mig mig, nu när man har tid och allt!

Dagen då mamman anlände!

Publicerad 2011-02-27 03:44:22 i Allmänt,


Beachwalk i Hua Hin...



...men det var någonting fishy där...



Mamman blev charmad av Ronald...



...men han var bara ute efter hennes pengar, precis som alla andra!



Discot fortsatte på vägen hem den kvällen...



Disckotuck!

Jag skall ljuga med sann uppriktighet men ska jag hyckla måste jag ha tid för att vara ärlig.

Publicerad 2011-02-26 07:07:03 i Allmänt,

Att våga vara ärlig genererar i respekt från min sida. Tystnad prioriterar jag framför hyckleri! Undantag om jag leker Snygg-Linda, är full (fylla och Snygg-Linda hänger i och för sig ofta ihop) eller då jag ser det som en utmaning att driva med någon (oftast Snygg-Lindas påhitt). Har inte lekt Snygg-Linda på länge nu… har inte känt något behov eller längtan efter det. Skönt att bara vara, skönt att vara, på riktigt! Det är skillnad på att vara en ärlig person och på att vara en av dessa självutnämnda upplysare som anser sig besitta stor kunskap och de enda sanna ”sanningarna”. Dessa självutnämnda upplysare har ofta ett väldigt stort behov av att predika sina sanningar och pracka på dessa erfarenheter på omgivningen, vare sig den vill eller inte.

 

Ifall jag ber om din åsikt vill jag ha ett ärligt svar. Ber du om min åsikt vill ge ett ärligt svar. Ifall du lägger fram din sanning, dina val och din livsstil så anser jag mig inte ha rätten att kritisera ditt sätt att välja eller inte välja att leva (förutsatt att det inte går ut över mig), för att du inte lever som jag eller för att du inte lever för att leva så länge som möjligt! Jag anser inte att det är att hyckla från min sida att nödvändigtvis inte bre min syn och sanning över din, utan att du frågar om min åsikt. Att kunna uttrycka sina val utan moralkakor är frihet!  (Jag älskar er mina vänner och flock, för att ni får mig att känna detta.) Självklart kan man lägga fram fakta, påståenden och kunskap, det är skillnad. Rätt att uttrycka och dela sitt vetande, sin ståndpunkt och sina erfarenheter vill jag aldrig ta ifrån någon! ”Rätten” att kritisera och påpeka andra människors val och ”frälsa” människor som ej vill bli frälsta, med sin ”sanning” anser jag vara överlägset, drygt och slöseri på min tid! Detta är att ta tid från mitt liv! Att kritisera någons liv, val och vanor kan absolut ses som ett sätt att bry sig och vara mån om någon men jag anser också att detta står i relation till relationen.

 

”Man bör säga sanningen, men alla sanningar bör inte sägas”./ Drottning Kristina (1626-89)

 

Jag har i stor utsträckning filosoferat kring mina val, min livsstil, medföljande konsekvenser och mitt val att hyckla eller lägga fram sanningen kring dem! Min livsfilosofi och mina val är inte huggna i sten! De är rörliga över tid och rum och jag är väl medveten om att de för mig förändras efter mina erfarenheter och livssituation. Jag är inte bra på att välja och jag tycker inte om att välja! Däremot är min livsstil och min livssituation min och baseras på mina val! Detta är mitt liv, mina val eller ett resultat av alternativ jag valt bort! Då jag bedömer mina val utgår jag från andra värden än du! Måhända att det ändras imorgon, men det är inte för att du har upprepat någonting jag redan vet! Jag kan stå för mina val, jag kan argumentera för mina val, Jag kan kriga för mina val och jag kommer kriga för mina val och min rätt att välja! (min ringa ålder till trots) Detta är mitt liv, min livsstil, mina val och ingenting jag ber någon annan att välja, leva efter eller att leva med! Andra sidan tvärtom… ”Lev inte som jag, det kan sluta illa!” Däremot orkar jag inte ta fighten för varje sanning jag lägger fram! Snygg-Linda orkar! Men jag, jag orkar inte!

 

Genom att försöka pracka på människor sina egna ”sanningar”, erfarenheter och misstag anser jag i princip att man dumförklara sina medmänniskor. Ett sätt att uttrycka att min syn på livet, mina värden och mina val inte är lika mycket värda som dina!

 

”Menar du det? Är det farligt att röka? Ja men vilken tur att du kloka upplyste om detta! Då fimpar jag nu då!”  - Ja, jag vet att det är farligt att röka!


Förstod inte innan att jag inte bara kunde äta gröt, vilken tur att jag fått höra din predikan om vikten av balans i kosten och att jag måste får i mig proteiner och fett också! Tur att du fick med farorna om belastningsskador kring min löpning i sand på stranden också! ” Det här med proteiner och överbelastning var jag inte bekant med sedan innan …? (Älskar min trogna lilla mor, som diplomatiskt försöker lägga in att jag är intresserad och studerar dessa ämnen) Nej, jag åt inte bara gröt, jag åt proteiner och fett också! Men jag delade med mig av grötdillet  som en rolig historia, som inte inkluderade alla detajler kring min kost. Att jag åt gröt till frukost, lunch och middag betyder inte nödvändigtvis att jag inte åt andra livsmedel också. Jag har inte känt något annat än välmående, bättre kondition, mer aptit! och mer ork av mina joggingrundor på stranden! Men jag håller utkick eftter tecken och obehag, jag lovar!

 

Jag håller mig normalt borta från dessa människor. De suger bokstavligen energi ur mig! Jag orkar inte fightas för hur jag väljer att leva mitt liv. Jag är trött på att fightas, jag vill leva i fred! Fred och harmoni! Efter närmare övervägande har jag bestämt mig för att hyckleri är det som genererar i den fredligaste framtiden den närmaste tiden! Tystand före hyckleri i alla ära, men jag har så svårt för att vara tyst. Har inte riktigt lärt mig hur man gör än...  När jag gör något vill jag göra det ordentligt! Jag skall därför göra mitt bästa för att ljuga med sann uppriktighet! Men sanningen är den att ska jag hyckla måste jag ha tid för att vara ärlig! Det är tur att mamman är här! :)

”Fager mö bär hemgiften i ansiktet.” /Svenskt ordspråk

Publicerad 2011-02-24 17:58:21 i Allmänt,

När man har roligt pinnar klockan på och tiden tickar iväg... Sen var det helt plötsligt slut på det roliga! Däremot passar det minsann Herr Tid att släpa visarna efter sig i andra stunder! Varje gång jag står i kö, väntan i exempelvis väntrum… denna eviga, trista väntan! Någonstans har det blivit fel! Det borde vara tvärtom!

 

Tiden uppfattas relativt! Då klockan ej är i fokus uppfattas tiden gå snabbare. Jag brukar ha svårt att få tiden att räcka till för allt som skall göras. I Sverige har jag ofta känt mig stressad. Det känns alltid som att jag egentligen har lite bråttom, även om jag alla gånger inte riktigt är säker på till vad. Kanske in i framtiden, och mot det som ska hända! Men det jag däremot inte har bråttom till, som framtiden erbjuder, är att åldras. Det är klart jag vill uppleva morgondagen men jag vill inte bli en dag äldre… Detta är jag inte ensam om att känna och på flera språk finns det ordspråk som speglar människans ovilja att åldras.

 

”Gammal vill var och en bli, äldre ingen”./ Tyskt ordspråk

”Alla vill leva länge och ingen vill kallas gammal.” /Dansk ordspråk

 

Fascinerande är att skönhetsindustrin omsätter enorma belopp och man kan tjäna många dineros på människors fåfänga! Jag tycker som sagt att ska man göra något så skall det göras ordentligt, och skall det göras så skall det börjas i tid! Vilket resulterade i att jag blev några bath fattigare, men några år rikare (förhoppningsvis kommer det i alla fall se så ut)! Till mitt försvar kan jag säga att det var ”sale” i butiken inne i Market Village om man handlade flera produkter, väldigt bra ”sale”!

Super i Thailand!

Publicerad 2011-02-24 14:45:58 i Allmänt,


Det är mycket som är Super i Thailand!

Superhjälte i thailand!

 

 

Superbra har vädret varit för min del sedan jag anlände! Klimatet, sol och värme passar mig!

 

 

 

Människorna här som jag har träffat här har varit super, i väldigt stor utsträckning!

 

 

Maten här är superbra, både för insida och smakmässigt, då den passar mig väldigt bra! (trots en liten svacka och längtan efter smaker hemifrån).

Supersmoothie!



Det är Super att kunna vakna och morgonjogga på stranden!

 

 

Det är Super att min älskade mor kommer imorgon!

Jill & Mor!

 

 

Priserna här är super!

Supermat för mindre än 15kr!

 

 

 

Det är också väldigt många människor som super här i Thailand!

 

 

 

Gen eller tvilling...

Publicerad 2011-02-22 18:33:58 i Allmänt,

 

”Gen hos män avgör om relationen ska bli lyckad ” publicerades i DN, för ungefär 2,5 år sedan. http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/gen-hos-man-avgor-om-relationen-ska-bli-lyckad

 

Med hjälp av vetenskapliga metoder har forskare kunnat påvisa att vasopressin har en koppling till monogami och sociala relationer hos olika sorkar. Närmare bestämt i en jämförelse mellan de monogama präriesorkarna och de mer lättfotade ängssorkarna (älskar ordvalet).Här har vasopressinreceptorernas placering och hur hormonet sammankopplas med honan eller ej kunnat visa på olika beteenden hos olika arter. Experiment har utförts där man har injicerat antikroppar som binder till receptorerna alternativt injicerat in vasopressin utan parningsakt och slutligen har de även lyckats öka antalet receptorer. Alla experiment har pekat på samma resultat. Vasopressinet påverkar sorkarnas beteende, då det är kopplat till belöningssystemet och hos de monogama sorkarna med stor del vasopressinreceptorer i speciella delar i hjärnan kopplas detta samman med deras parningsakt och stärker bandet till honan.

 

Tesen som följer är att vasopressin och recptorerna fungerar på samma sätt hos män, skulle detta kunna förknippat med förmågan att kunna upprätta långa förhållanden baserat på tillgivenhet, då lustan och den romantiska attraktionen dalar. I en studie på 2000 personer från det svenska tvillingregistret visades på att män med gentypen 334, inte var gifta i samma utsträckning och inte hade lika starka band till sina parters som resterande.

 

Ytterligare en teori skulle kunna appliceras. De kanske alla är födda i tvillingarnas tecken…

 

"Tvillingarna, tar väl inte alltid så vansinnigt hårt på kärleken. Det är mest en lek och vänskap, fri från djupa känslor och dödligt allvar. Hon har svårt att vara trogen eller skapa något riktigt varaktigt, utan ser i partnern närmast ett behagligt umgänge, där samtal och meningsutbyte är lika väsentligt som erotiken. Hennes intresse vaknar lika snabbt som det försvinner, men det är sällan någon oangenäm affär."

http://www.astrologi.nu/horoskop/

 

Uppmärksamma även att studien är gjord på personer ur svenska tvillingregistret :)

It´s written in the stars...

Publicerad 2011-02-22 14:02:36 i Allmänt,

Tvillingarna

Personer med detta horoskop har varje hus i sextil med sitt ursprungstecken. Det innebär en kreativ, livfull och synnerligen aktiv typ. Kanske överlag präg­lad av en viss rastlöshet. Mycket händer, ständigt, och döda punkter är sällsynta – lika sällsynta som ögon­blicken av eftertänksamhet.


Ja, konsekvenstänk och eftertänksamhet rustades jag utan… på gott och ont förhoppningsvis?  Rastlös som få och full av energi!


Flyktigheten och rörligheten är Tvillingarnas grund­drag, vilket för solen innebär ett slags andlig vilsenhet som inte nödvändigtvis behöver upplevas som en brist. Den kan lika gärna vara en tillgång, en total formbarhet inifrån, en iver att upptäcka alla nya infall i förändringens universum. Tvillingarna trivs med det orubbliga faktum att tiden går, att allt som kommit ska försvinna och att inget varar beständigt. Inte så att de själva driver fram förändringar, men de är alltid på första parkett.

Solen i Tvillingarna leder till en i grunden positiv livssyn, en förtjusning över tillvarons oändliga möj­ligheter, som på sin andra sida åstadkommer otillfredsställelse – man får aldrig nog, och bävar för att tiden inte ska räcka till, vilket grumlar lyckan i nuet. Sålunda finns i Tvillingen både en förtjusning och en fruktan inför framtiden, som hon vet innehåller en förändring som kan vara ett slut. Därför kan Tvillingarnas snabba rörlighet upplevas som en aning ångestladdad. Och de är alltid meddelsamma.                                                                    ↑

Mycket panik och stress grundas i detta! Kan inte tänka klart när jag tänker på det. Allt bara snurrar och jag mår illa. Sen vill jag typ ändra livsplan…


Tvillingarna tänker snabbt som vinden, och språk ligger verkligen för henne. Hon vill dock inte för­djupa sig särskilt i ett ämne, utan favoriserar ett brett allmänt kunnande. Att generalisera är Tvillingarnas specialitet – inte att analysera.

 

Hon njuter av intellektuella sysselsättningar, att samtala och utbyta idéer. Att umgås, lättsamt och ytligt. Hon är litteraturintresserad och läser mycket, om än sällan några tegel­stens­romaner. Spirituell. ← Absolut!!! Thats me!


Tvillingarna debatterar och grälar, men den väl hörbara ilskan går snabbt över. Tvillingen skäller betydligt värre än hon bits, och vill gärna disputera. Hon är snabb men inte så stark, och har svårt att få saker uträttade. ← Jo men visst suru!


Hus 7 i Tvillingarna. Hon har många ytliga kär­leksaffärer, men aldrig några djupare förhållanden. Hon tycker bättre om att prata och umgås än att älska, och kan för sin make vara svår att komma inpå livet.

 

Tvillingarna har inte särskilt djupa känslor. Där finns ett brett register av känslomässiga förhållanden till allt och alla, men sällan av djupare art. Man kan säga att Tvillingarna är känslomässigt handikappade, det blir aldrig något som känns särskilt djupt. De har en ytlig charm som attraherar, och är nästan helt ointresserade av det materiella.← Ja, känslomässigt handikappad kan jag gå med på & att det tar väldigt lång tid för mig att få känslomässiga förhållanden av djupare art. Jag har tydligen många ytliga kärleksaffärer, inte konstigt att jag inte får djupa känslor ;) Det är så lätt att få många ytliga relationer då man attraherar med denna ytliga charm... Väldigt lockande har jag hört, står högt på människors önskelistor! Ytlig och handikappad men sanningen är den att när jag väl funnit någon jag tycker om, tycker jag om de väldigt, väldigt mycket!


Förhållandet till fadern: Något av en tävlan i auktoritet, där argument slår långt högre än ålder.  ← Ja, vad mer behöver sägas...

 

Texten är hämtad från:

http://www.astrologi.nu/horoskop/

Gröt var nog det allra bästa, klart att jag åt upp det mesta!

Publicerad 2011-02-21 04:33:13 i Allmänt,

John Blund stannade inte länge med mig denna natt! "Mario -full som en kastrull" på Phi phi, kände uppenbarligen för att skicka sms i natt mellan 2 och 3. ”Full som en kastrull” kände uppenbarligen inte att det räckte att skicka ett sms heller… Mobilen var på ljudlös, men den vibrerar trots det som en mindre jordbävning! Skönhetssömnen fick därmed ett abrupt avbrott! Klarvaken!

 

Vad göra? Jo, äta gröt! Upp ur sängen ned till kylen, 3 portioner gröt och 2 ägg! Därefter solsidan, avsnitt 7 hade släppts på premuim :) En dokumentär om kvinnor som mördar… läsa lite bok. Sen var det ju i princip dags för frukost! Denna gång blev det 8 portioner gröt, 1 äpple och 3 ägg! Hade sprungit milen igår kväll och styrketränat samma morgon, så var lite hungrig! 11 portioner gröt + 5 ägg och kl är 6 på morgonen, dagen har inte ens börjat. Kommer snart att rulla fram med en flagga som deklarerar: ”Gröt byggde denna kropp!”

 

Måste sluta handla hem gröt! Ont, ont i lilla mage nu! Gröt bör behandlas med respekt och intas med måtta, aldrig mer än 5 portioner gröt, åt gången! Det är hög tid att gå vidare nu, känner att det börjar bli dags… Från och med nu är det grötförbud! Min hjärna älskar förbud, eller snarare blir den besatt att bryta mot det som förbjuds! Får inte, får inte… = måste göra, måste ha!!!!  Mitt moment 22!  Men då jag anser mig besitta de fina egenskaperna ”Självdisciplin” och ”Karaktär” så ska detta krig nu utkämpas och självklart så ser jag ingen annan utgång än som segrare!

 

”Det handlar inte om att delta, det handlar om att vinna!”  Det motsatta är bara förlorarnas ursäkt för att medverka! Det är inte bara gröt jag kommer få äta upp om jag förlorar denna kamp!

 

No more gröt!

Jag tror man finner mycken lycka hos de människor som är födda i närheten av goda viner. /Leonardo da Vinci

Publicerad 2011-02-21 00:23:30 i Allmänt,

Allt behöver inte vara svart eller vitt! Mycket i mitt liv är dock svart eller vitt! Jag gillar det, tydliga kontraster. Gillar andra färger också! Grå däremot är ingen favorit, inte när det kommer till livet. Nu blir dock livet förgyllt och guld är färgen som får spegla mitt val! Den gyllene medelvägen som man brukar höra om, den tog jag! Kan komma på bättre ideér än att ila iväg till Phi Phi och hälla i mig buckets direkt efter njurinfektion och antibiotikkur. Ingen stress iväg från Hua Hin, allting har sin tid! Vägen i guld innehåller aktiviteter om dagarna kombinerat med vinmys om kvällarna, i väntan på mor!

 

Inte hittat någon klättring, men däremot funnit 2 alternativ till ridturer. Blir en galopp på stranden om inte annat. Är dock riktigt sugen på morgonyoga. Har i och för sig aldrig testat, men jag är väldigt sugen på yogan som jag i mitt huvud har föreställt mig! Vid utrymme för önskemål: gärna på beachen vid soluppgång!

 

Sagt och gjort! Efter dagens 2 träningspass, besök på stranden, minglande med lite trevliga svenskar (förutom en otrevlig fru till en trevlig svensk) och flera portioner gröt så skulle vin konsumeras för första gången på 17 dagar! Första glaset vin tappades upp och skulle sippas och smuttas med mycket kärlek! Det blev första och enda! Vart nästan full och kände mig jättesnurrig! Är det så här det känns att dricka ett glas vin om man inte dricker så ofta? I min värld så föreställde jag mig att det var lite som att cykla.

 

Jag har en gång kunnat dricka vin = Jag kan alltid dricka vin!!!

 

Hur skulle det gå om jag fick för mig att besöka en bar ikväll? Skulle vara sjukt billigt att supa mig full i alla fall! Nä, här behöver övas inför mors ankomst! Imorgon blir det 1,5 glas vin.

 

 

"En flicka och ett glas vin avhjälper all nöd. Den som inte dricker eller kysser, han är död." / Goethe

Buddha my buddy!

Publicerad 2011-02-20 02:26:58 i Allmänt,

 

Ligger ungefär 15km väster om där jag bor! Big Buddha eller för att vara korrekt Wat Huay Mong Kol, är namnet på detta monument! Statyn ser inte ut som den klassiska Buddha och det beror på att den visar munken Luang Phor Thuat, före upplysningen (om jag nu förstod allting rätt). En munk som är känd för sina många mirakel. Statyn byggdes i uppdrag av drottning Sirikit och är byggd i svart granit men är enligt mig definitivt mer värd ett kvällsbesök! Det bokstavligen förgyller besöket och man slipper de andra turisterna!

 

Vid besöket under dagen gick vi ned på knä, offrade blommor och tände rökelser till Buddhas ära! Bredvid Big Buddha (mina Thailändska vänner kallar honom så inför mig på engelska) fanns en mindre staty på en Buddha som stod upp. Med oss hade vi fått små papper med guldbitar som skulle fästas på den mindre Buddhastatyn! Beroende på var guldet fästes skulle det ge olika utdelning! Genom att fästa guld på Buddhas huvud skulle det ge visdom och kunskap. Genom att fästa det på hans hand skulle det ge beskydd, tur eller liknande (lite oklar thailändsk engelska ibland).

 

Buddha by night!

 

 

Buddha by day!

Celebrite Jayy'cz tänder rökelser för Buddha!

Stick to the plan!

Publicerad 2011-02-19 13:44:51 i Allmänt,

Frisk, laddad med överskottsenergi, rastlös & för mycket tid över

 

Skillnad på sjuk och frisk kropp känns, förvånansvärt mycket! Hur mycket jag än uppskattar att må bra och att energin är tillbaka, så bidrar det i vilket fall som helst till rastlöshet!

 

Åh ena sidan hade jag tänkt ta till vara på det här tillfället. Har inte konsumerat alkohol på 16 dagar, vilket är lite ett rekord för att vara mig, i alla fall om man ser till de senaste 7 åren i mitt liv! Mor med sällskap anländer den 25 feb. Vilket ger mig ytterligare några dagar i hälsans anda, utan alkohol och nikotin! Ett ypperligt tillfälle för mig att få några dagar (frisk och allt) att fortsätta träna,  och inte behöva stressa iväg för att sedan komma tillbaka för ett kärt återseende! Bara vara och ta det lugnt!

 

Åh andra sidan har jag aldrig varit bra på att bara vara och ta det lugnt! Tycker det är supertråkigt! Jag behöver något att sysselsätta mig med, något att göra! Sista antibiotikan slank ner denna morgon med frukostgröten! Så då anses jag vara frisk nu…? När man är frisk behöver man inte ta det lugnt längre… då får man göra vad man vill! Däremot kan det ju knappast anses friskt att vakna mellan 5 och 6 varje morgon (av sig själv), konsumera ca 10 portioner gröt varje dag + 6-8 ägg, träna, läsa, facebooka och sola sig igenom dagarna! Är brunare än brunast och har till och med börjat få blåsor på armarna för att jag tillbringar så mycket tid i solen. Detta kan inte vara bra! Nä, här behövs sysselsättning! Funderar på att hoppa på nattbussen ner till Krabi och därifrån vidare till Phi Phi… Mor med sällskap kommer inte först om 6 dagar.  Gott om tid att tömma några buckets och sen ta sig tillbaka! Alternativt kolla upp om man kan hyra häst eller klättra här… hmm... frågan är vilken plan man ska sticka to?

 

Lite brun om magen kanske... och en extremt dålig fotograf

Vet inte hur man kan misslyckas så stenhårt, men det var inte lätt att ta kort i spegeln!

 

 

En riktigt God jul önskar jag alla mina vänner, utom två. / W. C. Fields (1880-1946)

Publicerad 2011-02-18 14:04:03 i Allmänt,

 

Jag saknar att vara frisk och slippa äta medicin! Jag saknar min flock och jag saknar mitt vin! Det passar inte mig att vara sjuk och knapra medicin. Blir sjukt rastlös! Vad gör människor om kvällarna om man inte jobbar, redan har tränat, inte får dricka vin, inte har tv, har läst ut 4 böcker i rad och försöker att sluta använda nikotin? Bara 2 piller kvar nu… slinker ned till frukosten imorgon bitti! Sen är det freedom!!!!!!!!!!!!!

 

Jag älskar min flock! Min flock är helt underbar! Min flock utgörs dels av min underbara biologiska familj som jag delar viss genetik med samt uppväxt och många underbara stunder. Flocken är dock mycket större än så och den slutar liksom riktigt aldrig att växa… Underbara trogna vapendragare, som förgyller mitt liv och ger så många goda stunder! Underbara goa vänner som delar samma kommunikationsvärld.  Spelar inte så stor roll vad som diskuteras, argumenteras, konstateras eller upprepas, vi har lika kul ändå! Saknar er och alla underbara vinkvällar, hängdagar & söndagsmöten!

 

 

Havregrynsgröt, because I´m worth it!

Publicerad 2011-02-17 14:18:00 i Allmänt,

När jag gör någonting då gör jag det ordentligt! Det spelar inte så stor roll vad det är eller rör. Det kan vara en sysselsättning, en serie, en bok, ett livsmedel, en vana eller ett ordval i min vokabulär. När jag finner ett ord jag gillar, använts det väldigt flitigt, utan hänsyn till om det passar i sammanhanget eller inte. Då jag är inne i en träningsperiod, går jag in för det 100%, med kost och allt.  När det ska festas och alkoholhaltiga drycker skall intas då partas det som om det inte fanns någon morgondag… och dagen efter… och hela natten… och morgonen efter… så länge det finns vin i glaset är festen fortfarande igång! När jag finner något ”nytt” ätbart jag tycker om så kan jag äta det i varje fall 2 gånger varje dag, till frukost och middag eller varför inte lunch och middag och ibland till frukost, lunch och middag! När jag får dille på något så brukas detta konstant, tills jag:

A) tröttnar

B) får dille på något annat

C) någon i min närhet får nog och sätter stop för dillet

 

Just nu har jag fått dille på havregrynsgröt! Underbara, fantastiska havregrynsgröt. Är inte sugen på något annat än dig! Tillbehören kan variera, bara du består!!!  Har brukat så mycket gröt de senaste 2 dagarna att förpackningen tog slut efter lunch idag. Sagt och gjort! Bara att sätta sig på Springaren för en tur ner till Market Village och införskaffa sig 2 nya förpackningar. Må hända att mjölk ger starka ben, men gröt ger en glad Linda!

 

”Det bästa sättet att bli kvitt en frestelse är att falla för den!” /Oscar Wilde

 

Frukost: 2 portioner havregrynsgröt, äpple och scramble eggs.

Lunch: 2 portioner havregrynsgröt, banan och drakfrukt, stekta ägg med broccoli och blomkål.

Mellanmål: 2 portioner havregrynsgröt med banan.

Middag: 2 portioner havregrynsgröt, ananas och banan, 2 äggmackor och spenatjuice.

 

Inte många piller kvar nu… & inte många dagar kvar tills Mor och Herr Nilsson med vänner ansluter.  Längtar redan till frukost. Kanske blir 3 portioner gröt imorgon bitti, har ju fått vänta hela natten då.  Gissar på att i detta fall kommer det bli alternativ C som sätter stopp för grötdillet. Från och med den 25:e  (mor anländer) får jag nog nöja mig med gröt till frukost och mellis… och kanske någon enstaka lunch om jag har tur!

Allan min hjälte!

Publicerad 2011-02-17 10:10:41 i Allmänt,

 

Ytterligare år lades till dem Allan redan samlat på sig. Och varje månad kom pensionspengar från myndigheten utan att Allan gjorde ett vitten i retur. För pengarna köpte Allan ost, korv och potatis och då och då en säck med socker. Till det betalade han prenumerationen på Eskilstuna-Kuriren och elräkningen när den behagade komma.
Men när det och lite till var gjort var det likväl pengar över varje månad, och till vilken nytta då? Allan företog sig en gång att skicka tillbaka överskottet till myndigheten i ett kuvert, men efter en tid kom en tjänsteman till Allans torp och meddelade att så kunde man inte göra. Och så fick Allan tillbaka sina pengar och avkrävdes löfte om att sluta bråka med myndigheten på det viset.”


/ Utdrag ur: Jonas Jonassons ”Hundraåringen - som klev ut genom fönstret och försvann”, s:384.

Things that make me smile!!!

Publicerad 2011-02-17 06:43:01 i Allmänt,



En väldigt glädjande pissoar!!!





Det var tur att vi var tysta i trapphuset på väg upp till baren på taket! Musiken dånade och även om vi hade utbytt ord hade det varit svårt att höra vad som sagts...






Poolregler i Kambodja!






Ifall någon missat att vi är på en strand...?

”Att känna till det förflutna är att känna till att förhållanden inte alltid varit som de är nu. Därigenom kommer de i framtiden förmodligen inte heller att bli som de är nu.”

Publicerad 2011-02-16 16:47:24 i Allmänt,

 

Jag har väldigt svårt för att fatta beslut, att aktivt göra val, att välja något. Inte min starka sida alls! Har många andra starka sidor dock. Jag är grym på att vispa! Jag är fantastisk på att tejpa! Detta gäller dock vid paketinslagningar och liknande, ej vid renovering av lägenheter. Jag är också rätt grym på MarioKart! Jag lider av uppblåst ego (stundvis och oftast i samband med alkoholintag) och storhetsvansinne (också stundvis, men vid fler stunder).  Däremot så är jag väldigt säker på vad jag inte vill och inte vill ha. Jag vet bara inte alltid vad jag vill och vad jag vill ha! Det kan tyckas motsägelsefullt, men så är det!

 

Ofta går jag runt och låtsas att jag inte kommer att behöva välja, jag bara är.  Jag låtsas rätt mycket faktiskt, många saker blir bättre på låtsas! Förhoppningsvis stöter jag på något på vägen som löser det! Det är också rätt typiskt mig att i sista stund stå inför två val, som jag inte alls tänkt igenom, då jag låtsas att jag inte behöver välja och därför inte tänker på alternativen och dess konsekvenser.  Det blir lite 50/50 med dessa val, eller med de flesta val jag gör faktiskt. Hade jag tänkt igenom saker och ting hade jag troligtvis inte legat på en soffa i Thailand, snart 26 år, utan körkort, framtidsplan och vuxenpoäng med infektion i njurarna… Å andra sidan så har jag det rätt bra här! Lite därför jag inte tänker igenom mina val, för jag vill inte ligga hemma på en soffa i Sverige nu. Tänk om jag i mitt tänkande kommit fram till att det var det förnuftigaste och vettigaste valet på kartan! Ve och fasa! Jag skulle dock gärna vilja ha körkortet!

 

Det fina med framtiden är att den inte har varit. Framtiden lämnar liksom öppet för alla möjligheter, på gott och ont! Det som påverkar den är dock valen vi gör, eller valen vi väljer att inte göra. Känner att jag inom snar framtid kommer att behöva göra ett val. Inte nödvändigtvis behöva välja något! Snarare välja bort! Till dess tänkte jag leva lite till på låtsas och körkortet sätter jag högst upp på önskelistan till Tomten! Noll vuxenpoäng i en låtsasvärld känns som goda odds!

Havregrynsgröt till middag!

Publicerad 2011-02-16 11:44:42 i Allmänt,

 

Dagsfärska grillade räkor, krabba, bläckfisk eller fisk & wokade färska grönsaker! Maten här är verkligen fantastisk både för in- och utsida! Jag har aldrig haft förståelse för de människor som åker på semester till andra länder men ändå envisas med besöka restauranger som serverar ”västerländsk mat ”från deras hemland! Herregud, man får väl ta seden dit man kommer! Våga testa något nytt!

 

Nyfångat!

 

Min blivande lunch!

 

Lunch!

 

Trodde aldrig heller att jag skulle kunna tröttna på maten här i Thailand! Efter 2 månader med grillad squid, räkor eller annan fångst från havet och grönsaker i ostronsås till lunch och middag börjar jag känna en viss längtan efter något nytt! Nu på sistone har jag också smått börjat känna ett litet sug, som har vuxit sig allt starkare för var dag, efter smaker hemifrån! Åt faktiskt havregrynsgröt till middag igår, 2 portioner dessutom, med äpple, kanel och blåbär. Åh, så gott det var! Njöt av varje tugga och varje sekund det varade! Något riktigt fan av husmanskost har jag i och för sig aldrig varit men jag drömmer om keso, kallrökt lax och riktigt grovt bröd!!! Kokta rödbetor med olivolja och flingsalt… Quinoasallad med avokado, chevré och honung, ärtsoppa med poscherade ägg, tunnbröd med Philadelfia, ruccola och krasse… Dags att vakna! Det vankas nog gröt till middag idag också!

 

 

Vegetarisk ärtsoppa med poscherade ägg... Smaskens till sista slicken!

 

Det är bättre att sota för sanningen än att lyckas i lögner. /Danskt ordspråk

Publicerad 2011-02-15 03:14:32 i Allmänt,

Min kropp och jag vi ljuger för varandra! Ganska ofta! Vet inte vem det var som började, men ingen av oss har slutat! Det kan exempelvis vara i sådana situationer som jag känner att jag är trött i kroppen… Då säger jag till kroppen att du får vila senare bara du orkar nu, JAG LOVAR! Senare går jag antingen ut och tränar eller möter upp lite vänner och dricker lite vin. Ibland ser jag också att det är jävligt kallt ute, men ändå sätter jag på mig för lite kläder & sätter fåfänga före funktion. Jag LOVAR kroppen att det inte är så kallt som det ser ut och om man går snabbt och rör sig tillräckligt mycket får man upp värmen. Vi ska ju mest vara inomhus i alla fall! 10 minuter senare skakar jag tänder, har blå händer och kroppen fryser som en gris! Jag kan inte ens skylla på att jag ljuger i god tro eller något annat förmildrande... Jag ljuger verkligen för min kropp och jag vet om det!

 

Det känns numera som att min kropp vill tro mig, för jag har blivit snällare, men ibland ljuger jag fortfarande. Kropp i sin tur ljuger tillbaka! Kan vakna upp en dag i min varma lägenhet och må prima, helt plötsligt  från ingenstans töms mina fingrar på blod så att jag inte kan röra dem. Efter diverse uppvärmningsmetoder ges det dock tillbaka! Kropp ljuger och säger att den är hungrig. Nej, jag åt precis en hel måltid! Hungersignaler är ett starkt utvecklat hormonsystem för att säkra vår överlevnad. Men det är fortfarande ljug! Två dagar innan jag åkte in på sjukhuset här i Hua Hin på grund av infektionen i njurarna, sprang jag 8,9km på löpbandet. Hade ju mått lite bättre den morgonen! Jag tänkte att man kan väl inte vara allvarligt sjuk om man kan springa nästan 9km, utan att vara helt slut (efter 3veckors av festande bakom mig). Den natten steg febern nåt så fruktansvärt… Alltså ännu mer ljug! Kroppen borde sagt, vet du jag har en infektion, jag orkar inte det här! Men inte min kropp!

 

Men nu har jag bestämt att det får vara slut på detta! No more ljug!!!!

Inte bara ett nr...

Publicerad 2011-02-14 09:00:23 i Allmänt,

Vaknade 5 denna morgon, hade inte ställt klockan, sov bra och det var bäcksvart ute. Matar jag inte hjärnan med alkohol så är detta min naturliga ”vakna tid”. Sjukt skönt ibland och sjukt irriterande andra gånger. Bestämde mig för att ge mig iväg till 77:an efter styrketräningen denna morgon. Jag och Springarn gav oss av strax innan 9 skulle jag tro. På stora vägen utanför området där jag bor möttes jag av en orm, i detta fall en död orm, väldigt död! Han hade nog blivit överkörd i natt stackaren, för han låg inte där död igår…

 

Överkörd orm.

 

Alltid lika välkomnande på 77:an. Berättade att det bara är 10 dagar kvar till min familj kommer. Åh, vad glada de blev! Den där vinfamiljen kommer de minsann ihåg!!! De som ligger här från tidig morgon tills solen går ned, äter och dricker massor av vin, money, money!!!  Bredvid min solstol fann jag för en sekund en liten krabba som försvann lika snabbt ned i sanden igen. Tror han håller på att bygga sitt krabbhem här. Här skulle jag och Krabban minsann kunna bo… Goda grannar skulle man ha i alla fall! Innan jag skulle bege mig av hemåt gick jag för att betala min nota. En av Thaitjejerna rykte åt sig den från en av killarna… så kom hon och visade mig min nota, där det stod något jag tyckte var rätt obegripligt då det var skrivet på Thai. Hon förklarade för mig att det betydde beautiful! Hon sa att det var så de kallade mig där! Alla andra har sin nota på ett nr efter solstolarna. Gulle dem på 77:an. De är så rara och söta, tycker så mycket om dem!!!

 

Blivande krabbhem?

 

På vägen hem vart det ett litet stopp, då kossorna skulle över vägen! Inga konstigheter!!! Man lever så enkelt och nära allt här på något sätt. Känner mig aldrig ensam här!

 

En cowboyhatt & tre nya vänner...

Publicerad 2011-02-11 14:56:35 i Allmänt,

Jag och Springarn skulle ta en sväng på stan tidigare och uträtta några ärenden. Bland annat införskaffa iskaffe på Starbucks! Springarn är numera namnet på min kära hyr-cykel. Tidigare denna morgon stod det mellan ”Gröna faran” och Moa, och det senare vann då duellen. Tills jag införskaffade mig min cowboyhatt! Jag har velat leka cowboy hur länge som helst nu, men aldrig riktigt kommit till skott! Närmast var nog i Kambodja, där jag hade skaffat kuse och allt! Snarare var det kanske mer så att André skulle klä ut sig till häst och så skulle vi göra stan osäker… Sen flög han till Filipinerna och jag tillbaka till Thailand!

 

 

Men i dag äntligen fann jag hattarnas hatt och slog till. Men en cowboy tar sig ju inte fram på en cykel som heter Moa, näe! Så Moa la jag bakom mig. Från och med nu var det jag och Springarn som siktade mot nya äventyr!!! Vi siktade ca 5 minuter, sen blev Springarn halt, på bakbenet. Totalpunka! Mitt på stora vägen också, trafik överallt. Jag fick leda Springarn hemåt (ca 60 min promenad, med aggressiva hundar på vägen). Svängde av på en liten grusväg och efter ett tag fann jag en avlägsen biltvätt (not modern style) där tre unga thaikillar arbetade för fullt med att tvättade bilar. Jag och Springan styr in mot gården. Från ett sällskap på tre lite äldre thailändare som sitter ner längre in i skuggan på gården, reser sig den ena och kommer springandes mot mig! Efter diverse förklaringar får jag honom att förstå att han inte bara kan fylla däcket med luft, det är trasigt, BROKEN!!!!!  ”Aha, I fix! One hour!” Thailand är fantastiskt! Finns inte mycket logik men ändå funkar det mesta och det som inte funkar, det går att fixa! Jag blev inventerad att sitta ned och vänta vid de tre thailändarnas bord! Bordet var uppdukat med flera sodavatten, en whisky, pepsi och glas. En stor thailändsk dam, som surplar pepsi ur en plastpåse, och en äldre, sliten thailändare för en livlig konversation. Då jag slår mig ned frågar hon mig på engelska om jag pratar Thai och han erbjuder mig whisky och cola! ”No and no! Thank you, but problem with my kidneys…” Den tredje ansluter sig efter att ha delat ut direktioner till de unga killarna, angående cykeln.

 

Manid.

 

Efter 1 timme och 30 min, har jag ´blivit erbjuden whisky/pepsi, gin/soda, vodka/soda, vodka/pepsi, bara pepsi ca 15 gånger! De tre heter Manid, Jack och Jok! De driver alla tre biltvätten tillsammans, men Manid undervisar även thai om dagarna (verkar va lite si och så med det). De har nu tömt en whisky tillsammans, kedjeröker och är jätteglada! Dehar lärt mig några ord på thai och jag har lärt dem några på svenska. De har visat mig runt och stoltserat med att de har ett bananträd på gården. Vi har tagit foton och Manid har fått prova min hatt! Manid plockade därefter fram sin riktiga cowboyhatt och sa att han varit med i någonn cowboygrej här i Hua Hin (jag förstod inte riktigt), sedan plockade han fram en till och sa att denna var till mig. Jag har blivit erbjuden thaimassage 4 gånger, varpå jag artigt tackat nej, men fick en ändå av Manid! Vi är numera vänner allihop! Jok, den stora thailändskan kallar sig ”Big mama”, hon ställde nämligen så artigt frågan. Hon pekade laget runt på oss 4 och sen tittade hon på mig och sa ”friendship, ok?” Yes, yes ok, svarade jag. Bra, sa hon! Kom hit på Måndag kl 16, vi ska ut och äta på restaurang! Jaha, sa jag, men jag äter inte kött! Oki, Manid lagar fisk till oss, kom hit kl 16!  Sen betalade jag 80bath för mitt nya däck + att de tvättat och torkat Springarn skinnande ren! ”Tack och ses på måndag kl 16!!!!”

Hatten jag fick!

 

Pepsi på påse.

 

Jag fick för övrigt reda på att Jok hade två barn, bodde med sin mor i ett hus med 20 st hundar, varav ingen var valp, och två katter. Hon påstod sig kunna thaimassage och var verkligen mån om att få massera mig. Hon blev grymt imponerad av mina armmuskler! Jack, retade de och sa ”Jack Dawson like Titanic”, och sen fick de skrattanfall! Jack, var den som pratade minst engelska men som jag tror var mest med i gamet, dock såg han riktigt sliten ut, men han var grym på att dricka! Manid, ja han var allt, thailärare, cowboy, kock, massör, you name it! Mycket snack och mycket fix fix!!! De var alla lite oroliga över att jag inte konsumerade en droppe alkohol under hela tiden jag var där. Sen sken de alla upp och sa på MÅNDAG, då kunde jag nog minsann dricka och massage skulle jag få!!! Mmm, fortfarande antibiotika & en Linda som är inställd på att göra något rätt för en gångs skull... men en spännande Måndag att se fram emot med mina nya vänner!!!

 

Bananträdet.

Vilken solution!

Publicerad 2011-02-11 03:15:30 i Allmänt,




Hur väljer man design på en förpackning till en flaska med laxerande innehåll som riktar sig för personer från 12 år och uppåt? Dessutom ska det försöka undvikas att det råkar i händerna på små barn.

 

I Nederländerna löste dem de så här...

 

 

 






Cyklar fult & säkert i Hua Hin!

Publicerad 2011-02-10 11:33:16 i Allmänt,

 

Har hyrt en cykel i dag! En jättefin cykel faktiskt. Precis min modell. En damcykel som ser lite gammeldags ut och så känns det lite som man sitter i en stol när man cyklar. Ett bra pris tror jag att jag fick till också. Drog min sjukhusstory när jag prutat klart, då sänkte han med ytterligare 100bath. Tack, tack! Sista cykeln var det också. Jättesvårt att hitta cyklar här.

 

”Nej, jag behöver inte testcykla, jag lär ju märka om cykeln fungerar eller inte, när jag ska cykla härifrån…” När jag är på väg att bege mig ropar den trevlige Thailändaren efter mig och frågar om jag vill ha en hjälm. Åh, ja självklart vill jag det. Fram kommer en röd och vit sporthjälm, den sportigaste cykelhjälm jag sett. ”Really good” säger Thailändaren och ler nöjt! Hur går det här ihop tänker jag. Det måste ju finnas någon form av logik bakom det här? Den som hyr den här fina gammeldags damcykeln, utan växlar och med cykelkorg fram, som jag just gjort kommer väl aldrig upp i några hastigheter eller svettningar som denna hjälm är tänkt för? Jag får lägga ned min fåfänga och skita i att cykel och hjälm totalt missmatchar, för min säkerhets skull. Det är alltså funktion/säkerhet & fåfängalogiken som dyker upp igen. Fåfänga och säkerhet går väldigt sällan hand i hand! Hjälm som flytväst, bara lägga fåfängan åt sidan! Precis som funktion & fåfänga. Snygga vinterskor= kalla. Varma vinterskor= fula! Flygplansbälte är nog en av de diskretaste säkerhetsanordningarna som går ihop med det mesta och inte är i vägen, om man inte har en väldigt stor mage kanske…

 

På cykelns korg satt en lapp som avslöjade att den var för uthyrning: ”Willys station - For rent”. Tjusigt tänkte jag, den plockar han väl bort, innan jag cyklar härifrån. Men icke sa Nicke! Så nu cyklar jag runt på en gammeldags grön damcykel, i röd/vit sporthjälm med en skylt som säger ”For rent!” till alla som möter mig framifrån! Jag bara väntar på den första kommentaren, troligtvis från någon full skandinav, ”how much?” Jag kommer vilja nita honom!

 

Ung, smal, frisk, full av energi & värsta superminet för 474bath!

Publicerad 2011-02-10 10:34:22 i Allmänt,

Denna morgon hade febern besegrat mig! Mot sjukhuset! Sex dagar stod jag ut, kämpade och svettades, förgäves! Var nog uppe på 41-42C i natt. Höll på att brinna upp, kunde knappt andas, och var inte riktigt med i matchen! Sagt och gjort! Njurinfektion sa läkaren. Jag hade misstänkt det ett tag nu. Njurarna hade gjort sig ovanligt mycket till känna (väldigt smärtsam till känna) den sista veckan, trodde det var på grund av vinet, så jag slutade dricka i stället! Det här är allvarligt säger läkaren. Jag får panik och frågar om jag kommer dö! Han börjar skratta och svarar att så är inte fallet, men att jag behöver antibiotika akut i dropp där på sjukhuset, i 4 dagar framöver. Vi kommer överens om att jag bara behöver vara där på dagarna då de medicinerar och tar prover och resten av tiden antar jag att jag är fri att göra vad jag vill på! Trevlig doktor och smärtstillande behövde man bara be en gång om, fick både direkt och med mig hem! Sverige har en del att lära! Men ingenting ont som inte för någonting gott med sig. Den tredje dagen var jag lite piggare och vandrade runt lite där inne och fann någonting helt underbart…



http://www.tipco.net/squeeze/thai/beverage.asp?cid=13

För 79bath kan jag välja om jag vill boosta mitt minne eller immunförsvar, detoxa, slurpa för min ungdom, bränna fett eller ladda mig full av energi! Ung, smal, frisk, full av energi & värsta superminet för 474bath! Såld! Allt detta utan att ens behöva gå in hos läkaren. Känner mig lite smått lurad, efter att ha blivit pumpad full med gifter för en betydligt dyrare penning… Köpte en ”Remember me”, den var sjukt god!

Bara älskar konceptet!

 

Om

Linda

Just nu i Asien!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela